Hogyan hatnak szervezetünkre a frontok?

Az időjárás elsősorban a vegetatív idegrendszeren keresztül fejti ki hatását. Bizonyos betegségek a légköri változások hatására előjöhetnek vagy felerősödhetnek. Ilyenek lehetnek a szív- és keringési problémák vagy a központi idegrendszeri betegségek, de a hangulatingadozásra, a vérnyomásra és az ízületi panaszokra is hatással van az időjárás.

A fronthatások okozta tünetek

A fronthatások mindenkinél más panaszokat okoznak, de a leggyakoribbak közé tartoznak az erős fejfájás, a levertség, az ingerültség, a szédülés, a keringési problémák és az alvászavarok.

Fejfájás, migrén

Ízületi problémák

Vérnyomásproblémák

Tartós álmosságérzet

Ingerlékenység

 Szédülés

Hogyan enyhíthetjük a fronthatások tüneteit?

Az időjárás hatása az egészségre messzemenő. Megváltoztathatja meglévő betegségek tüneteit, új állapotok kialakulásához vezethet, vagy éppen ideiglenes élettani változásokat idéz elő. Lássuk, mit tehetünk ellene!

Stresszcsökkentés

Próbáljuk meg csökkenteni, vagy megszűntetni a stresszt egy időre. Az aromaterápia, bizonyos gyógynövényekből készült kivonatok, teák fogyasztása, a relaxáció, a jóga, valamint a talpmasszázs is hatékony segítség lehet ebben.

Egészséges táplálkozás

Együnk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, könnyen emészthető ételeket (sok zöldség, gyümölcs), valamint ügyeljünk a megfelelő (kb. napi 2-3 liter) folyadékbevitelre.

Gyógyszeres fájdalomcsillapítás

Az Algopyrin erős fájdalomcsillapító hatású gyógyszer, amely rövid időn belül kifejti hatását. Erős fejfájás esetén alkalmazzuk szükség szerint az előírt mennyiségben.

Miért az Algopyrin: Profi megoldás fájdalomcsillapításra.

Az Algopyrin már generációk óta a láz- és fájdalomcsillapítás bevált eszköze, a magyar házipatikák állandó, megkerülhetetlen része*

TOVÁBB A TERMÉKRE

A fájdalom gyakori okai

A testünk képes célzottan jelezni ha valahol probléma áll fenn, így a fájdalmak könnyen csoportosíthatóak is. Az alábbi listában összeszedtük a leggyakoribb fájdalmakat és jellemzőiket.

TOVÁBBI OKOK

*IQVIA Pharmatrend Sell-out adatok alapján 2022. január-december időszakban az Algopyrin a legtöbbet eladott fájdalomcsillapító készítmény doboz és értékbeni forgalom alapján (OTC piacon)

OPELLA HEALTHCARE COMMERCIAL KFT.
1138 Budapest, Váci út 133. „E” épület, 3. emelet - Telefon: (+36 1) 505 0050
Gyógyszer- és egyéb termékinformáció: (+36 1) 505 0055 - Web: www.sanofi.hu
MAT-HU-2301146(2023.09.20)

Az Algopyrin tabletta és az Algopyrin Neo filmtabletta metamizol-nátrium tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszerek.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!